Oma kommenttini lyhyesti:

 JDS-oppi (Jesus Died Spiritually) eli Jeesus kuoli hengellisesti.

Tämä on hirvittävä harhaoppi.
Jos väitetään että Jeesus kuoli
hengellisesti se on sama kuin:

Jeesus olikin vain pelkkä ihminen kuten me.


-----------------------------------

JDS-oppi mitä se on?

Jyrki Rossin kotisivuilta löysin erittäin asiallisen ja Raamatun totuuteen perustellun arvion JDS-opista.


http://personal.inet.fi/koti/rossi/helka.html


1) JDS-oppi (Jesus Died Spiritually) eli Jeesus kuoli hengellisesti.
- tueksi otetut raamatunkohdat: 2.Kor.5:21 "Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi". Matt.27:46 Jeesus huusi: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Apt.13:33 "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä olen sinut synnyttänyt."

1.Tim.3:16 "Ja tunnetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä..." Apt-26:23 "...että nimittäin Kristuksen piti kärsimän ja kuolleitten ylösnousemuksen esikoisena julistaman valkeutta sekä tälle kansalle että pakanoille." 1.Piet.3:18 "Sillä mös Kristus kärsi...joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä". Apt.2:24 "Hänet Jumala herätti ja päästi kuoleman kivusta, niinkuin ei ollutkaan mahdollista, että kuolema olisi voinut hänet pitää."

- ongelmana selityksessä: a) vääristynyt käsitys Jeesuksen sovitustöstä, koko UT:n (ja VT:n syntiuhrioppi) osoittaa, että Jeesusta ei tehty "synniksi" (hamartia), vaan paremminkin "syntiuhriksi", Hänen päälleen heitettiin kaikki maailman synnit (3.Moos.6:25; Jes.53:5,6). Jeesus kantoi meidän syntimme ruumiissaan ristinpuuhun (1.Piet.2:24). Jeesus sovitti synnin lihassa (Room.5:12-1Cool. b) synti, mös hengellinen, sovitettiin ristinpuulla, Jeesuksen lihassa eikä tuonelassa (hengessä), Room.8:3, Hebr.10:10, Kol.1:21,22, 2:14,15; Hebr.2:14 (vrt. mös 1.Kor.1:1Cool.

c) Jeesus Jumalana ja kolminaisuusoppi alkaa ontua pahasti. Jeesus on Jumala, ei niin, että Jeesuksessa oli jumalallisuutta, joka otettiin hänestä pois. Jumala ei voi kuolla. Jeesus oli ihmisenä, möskin ristillä täydellinen Jumala. Jos Jeesuksen jumaluus olisi otettu Hänestä pois "Eeli..." huudon yhteydessä, niin samalla koko uhrikuolema olisi merkityksetön. Jeesuksen tuli olla virheetön ts. synnitön urospuoli uhrikaritsa, jota Jeesus ei olisi, mikäli Hän ei olisi ollut täydellisesti mös Jumala (ihmishahmossa). Koko sovitusoppi kaatuu JDS-opin mötä.

2) Uudestisyntynyt ihminen on jumala
- uudestisyntymisessä ihmisestä tulee jumala, "jumalallisesta luonnosta osallinen" (2.Piet.1:4). Esim. Kenneth Copelandin opetus. Hän vertaa, että niin kuin vanhemmat "siirtävät" ihmisluonnon syntyvään lapseensa, samalla tavoin Jumalakin siirtää jumaluuden uudestisyntyvään lapseensa. "Tuo lapsi ei syntynyt valaaksi. Se syntyi ihmiseksi. Niinpä sinulla ei ole ihmistä sisälläsi, eihän? Ei, sinä olet ihminen. Sinulla ei ole Jumalaa sisälläsi? Ei, sinä olet Jumala". (Esko Halme, Ihminen - mato vai varajumala?)

- "Name it, claim it" - nimeä se, vaadi se omaksesi. Kristityn auktoriteetti opetus juontaa tästä juurensa. Kristityllä on jumalallinen auktoriteetti.
- Unohtuu kokonaan kristinuskon keskeinen totuus: Ihminen on simul justus et peccator, vanhurskautettu syntinen.

3) Menestys kuuluu Jumalan ihmisille
- rahat kuuluvat minulle -ajatus, nyt ne ovat vain saatanan hallinnassa, minun tulee auktoriteetillani ottaa omani saatanalta pois.
- sadat ristiriidat Jeesuksen ja UT:n opetukseen, joka enemmänkin menetysteologiaa.
- vrt. Hebr.12:4- Herra kurittaa

4) Johtajan sokea totteleminen (ei saa kysellä?)
- tyypillisimpiä piirteitä kaikissa harhaopeissa.
- johtajaa tulee kunnioittaa, mutta ei sokeasti seurata ja totella, johtajat tulee mös tutkia.